Kattava järjestelmän tarvekartoitus luo pohjan onnistuneelle käyttöönottoprojektille

1

Liiketoiminnan tarpeiden tunnistaminen

2

Nykytilanteen arviointi

3

Tiedonhallinnan vaatimukset

4

Investointipäätösten perusteleminen

Aras PLM  järjestelmän tarvekartoitus on ensimmäinen askel ennen laajempaa käyttöönottoa, ja sen avulla voidaan määrittää, mitä yrityksen erityistarpeita järjestelmän tulisi täyttää. Tämä prosessi tarjoaa useita etuja:

Liiketoiminnan tarpeiden tunnistaminen: Aras PLM tarvekartoitus auttaa tunnistamaan liiketoiminnan erityistarpeet ja -tavoitteet. Tämä mahdollistaa järjestelmän räätälöinnin siten, että se tukee yrityksen keskeisiä prosesseja ja strategioita.

Nykytilanteen arviointi: Tarvekartoitus antaa mahdollisuuden arvioida nykyistä tuotetiedonhallinnan tilannetta. Tämä käsittää nykyiset prosessit, käytetyt järjestelmät ja havaitut puutteet, jotka voivat toimia lähtökohtana uuden PLM-järjestelmän suunnittelulle.

Sidosryhmien osallistaminen: Tarvekartoitusprosessi sisältää sidosryhmien, kuten tuotekehityksen, suunnittelun, tuotannon ja hallinnon, osallistamisen. Tämä varmistaa, että kaikkien osapuolten näkemykset ja tarpeet otetaan huomioon järjestelmän suunnittelussa.

Standardien noudattaminen: Tarvekartoituksessa voidaan tunnistaa standardit ja vaatimukset, jotka yrityksen tulee ottaa huomioon PLM-järjestelmässään. Näin varmistetaan standardien noudattaminen ja mahdollinen sertifiointi.

Kustomointitarpeiden määrittely: Tarvekartoituksen avulla voidaan määritellä tarve mahdollisille järjestelmän kustomoinneille tai laajennuksille, jotta se täyttää yrityksen erityistarpeet mahdollisimman tarkasti.

Tiedonhallinnan vaatimukset: Tarvekartoitus auttaa määrittelemään, millaisia tietoja yrityksen on hallittava ja miten näitä tietoja tulisi käsitellä PLM-järjestelmässä. Tämä käsittää tuotetiedot, materiaalit, suunnitteludokumentaation ja muut liiketoiminnan kannalta kriittiset tiedot.

Investointipäätösten perusteleminen: Aras PLM tarvekartoitus auttaa yritystä perustelemaan investoinnin PLM-järjestelmään. Selkeästi tunnistetut liiketoimintahyödyt ja tarpeet auttavat johdon vakuuttamisessa ja päätöksenteon tukemisessa.

Kerro meille mistä haluaisitte keskustella ja jätä meille yhteystietosi niin otamme teihin pian yhteyttä.

    Tilaa Fulvisolin uutiskirje!

    Uutiskirjettä tilaamalla pysyt kartalla uusimmista PLM/PDM trendeistä, tuotteista, asiakastarinoista sekä saat säännöllisesti tietoja Araksen järjestämistä alan webinaareista ja tapahtumista.