Asiakaskokemus

Tuotetiedon hallinnalla liiketoiminnan kasvua

Tamturbo on teollisuudelle turbokompressoreja valmistava yritys. Yrityksen liiketoiminta oli murrosvaiheessa, jossa tarvittiin ratkaisuita tuotannon tehostamiseen.

”Olimme tilanteessa, jossa liiketoimintaamme piti vauhdittaa ja yrityskulttuuriamme ravistella. Uskoimme datan keskittämisen ja sen elinkaaren hallinnan olevan ratkaisu kaikkiin kipupisteisiimme”.

Apu Aras PLM:stä

Aras PLM on järjestelmä, joka mullistaa yrityksen rakenteet ja toimintatavat keskittämällä kaiken tuotedatan yhteen järjestelmään. Samalla se tuo läpinäkyvyyttä yrityksen toimintatapoihin, kun koko yritys käyttää yhtenäisiä prosesseja. Kummallekin osapuolelle yhteistyötä oli tärkeä testata ennakkoon, sillä kyseessä oli suuri muutos ja pitkä prosessi. Järjestelmän sopivuutta ja henkilökemioita happotestattiin proof-of-conceptilla, jonka avulla todettiin lusikoiden sopivan mainiosti samaan soppaan.

“Fulvisol on tarjonnut meille rehellistä kumppanuutta, jossa avoin kommunikaatio, asioihin paneutuminen ja ratkaisukeskeinen ote ovat olleet avainasemassa. Kertaakaan ei ole ollut oloa, että olisimme jääneet yksin asioiden kanssa. Yksittäisten ratkaisujen sijaan fulvisolilaisilla on kyky katsoa kokonaisuutta ja tarjota vastauksia niihin, myös oman laatikkonsa ulkopuolelta ”, summaa Tamturbon PLM Solution Owner Ollipekka Jaatinen yhteistyötä.

Suoraviivaisuutta ja sujuvuutta

Lopulta järjestelmän jalkautus tapahtui lyhyessä ajassa ja juuri oikealla hetkellä:

“Saimme järjestelmän käyttöömme juuri oikealla hetkellä, kun aloitimme skaalaamaan tuotantoamme ja lyhentämään tilaus- ja toimitusketjun aikaa – tämä on tuonut merkittäviä hyötyjä liiketoiminnalle. Samalla saimme helpotusta ja mielekkyyttä työpäiviin, kun tieto on helposti kaikkien saatavilla eikä sitä tarvitse kaivella manuaalisesti. Toimintamme on yhtenäistä ja eri toimenkuvien väliset kuilut ovat kadonneet”.

Hakusanat: Solidworks, Solidworks integraatio, Item and BOM management, Document management, Change management

 

Tutustu case studyyn